PREVOZI IN MOBILNOST

Prevozi in mobilnost – Neodvisno življenje hendikepiranih

V okviru projekta Prevozi in mobilnost hendikepiranih YHD nudi zainteresiranim tudi prevoze z društvenim kombijem. Prevozi so namenjeni predvsem uporabnikom programa Neodvisno življenje hendikepiranih (NŽH), vseeno pa izvajamo prevoze vseh hendikepiranih, ki se obrnejo na nas z željo po prevozu. V društvu imamo en kombi, prevoze praviloma načrtujemo za teden dni vnaprej; v kolikor je možno pa tudi sproti oz. za en dan vnaprej. Prevozi so na voljo po predhodnem dogovoru, glede na razpoložljivost kombija, občasno tudi med vikendi in v večernih urah. Največ prevozov izvajamo po Ljubljani in njeni okolici, po potrebi pa tudi na območju cele Slovenije.

S prevozi v omejenem obsegu skušamo v društvu YHD nadoknaditi pomanjkanje ustreznih, prilagojenih prevozov v okviru javne mreže. Na ta način hendikepiranim povečujemo možnosti za mobilnost, kar je tudi pravica po Mednarodni konvenciji o pravicah invalidov (MKPI). Mreža dostopnih javnih prevozov je za hendikepirane v krajih izven urbanih središč neobstoječa. Mobilnost je sestavni in nepogrešljivi del posameznikove neodvisnosti. Prevozi omogočajo uporabnikom nemoteno opravljanje njihovih vsakdanjih obveznosti (študij na fakulteti, prihod na delovno mesto in iz njega), opravkov (k zdravniku, na banko, pošto, v trgovino) in preživljanje prostega časa glede na njihove specifične želje in interese (obiski koncertov, kino predstav, gledališča itd.).

Prevoze lahko naročite pri našem vozniku (običajno poteka naročanje do četrtka v tekočem tednu za prevoze v naslednjem tednu).

Srečko Cvet: 041/717-447 ali 070/482-630

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean eu ornare ante. Proin aliquam odio id lorem finibus, a ullamcorper arcu posuere.

Naročite se na naše e-novice in bodite na tekočem.

S prijavo na naše e-novice potrjujete, da soglašate s pravilnikom o varovanju osebnih podatkov!